4 dagar

4 dagar tog det innan jag fick mina egna nycklar till butiken. Jag ar numera heltidsanstalld hos Sunglass Hut, and I just love it. Hur ar det mojligt att fa sa bra betalt for sa lite och dessutom fa bonus pa det jag saljer liksom det hela butiken saljer? Helt fantastiskt! Vi saljer som smor i solsken, och nar tid ges sa provar vi allt i hela butiken. Jag har redan hittat ett par Prada, Dolce&Gabbana och Versace som jag bara maste ha. Och det som ar riktigt grymt ar att vi far personalrabatt. Sa ar det nat du ar ute efter sa sag till!

Annars?


Annars ar det helt okej. Bor fortfarande kvar pa Lamrocks Hostel. Var lite av en pain in the ass i borjan, men nu kanns det helt okej. En svensk kille fran Goteborg vid namn Filip har flyttat in i varat rum. Och dessutom har Helena fran mitt jobb pa Arlanda anlant. Vi e lite som en familj och det kanns skont att ha nagra nara.

Och ni som undrar vart detta sms kom fran kan jag ju tala om att det var fran Tobbe. Men han ar som sagt i Norge och jobbar nu, sa det hade inte spelat nagon roll om jag var hemma. Vi far se hur det blir i sommar, om passionen fortfarande finns kvar..


Trott, sliten och less.

Pa restaurangbranschen alltsa. Trott pa alla fulla manniskor, sliten i kroppen och less pa att jobba sent hela tiden. Men ni som inte vet sa ser det ut att kunna bli ett minne blott snart, eftersom jag fick jobbet pa Sunglass Hut har i Bondi Beach. Jag och min chef klicka direkt pa intervjun. Jag trodde han var ultra gay, och nar han ser beratta att han hade fru och barn sa holl jag pa att do av skratt. Borjar imorgon kl 10 am och kommer tranas i 2 veckor innan jag far sta pa egna ben. Sen blir det ciao och good bye till restaurangbranschen. Vi ses pa andra sidan bardisken!

Dagens sms

"Hej sota, herr smuts ar tillbaka.. Vet ej om froken ar kvar? Men jag tanker pa dig.."

Och har ar jag pa andra sidan jorden. Fick plotsligt hemlangtan..


No sushi

Nooo, sushi var verkligen inte min grej, liksom min chefs betalning. Sa jag sa tack och hej redan efter en dag. Egentligen var det val ett ganska soft jobb, skulle bara sta utanfor och locka in kunder till resturangen. Men for den betalningen slickar jag hellre rov.

Ska by the way pa jobbintervju imorgon. Blev tjenis med tyska Jens i solglasogon affaren och efter det har han gett nagra fina ord till sin chef liksom gett han mitt cv. Vet att jag inte borde hoppas, men jag hooooooooooooooppas! Personalrabatt pa dom DG som jag vill ha vore inte helt fel, hehe.

Har dessutom ringt pa ett rum i en jatte stor villa utanfor Sydney. 2 vaningar och varsta verandan med BBQ plats, som lat valdigt viktigt pa Stephans betoning, liksom en stor pool. Stephan bor dar tillsammans me 6 andra pers i 20 arsaldern sa det verkar ju jakligt soft. Later redan som att rummet e mitt, men jag vill kolla in va det e for weirdos som bor dar forst.

Dagens fraga!
Kan man alska och hata pa samma gang?! Oh yes.

Pia goes sushi

Japp, det ar sant. Jag som overhuvudtaget inte ater sushi eller dricker deras grona te ska borja jobba extra pa ett sushi stalle. Dock ligger det alldeles vid stranden och jag far dom skona pengarna ratt i fickan utan problem. Sa det ar bara att ova in sin "Smaka de bla" fras.. fast da pa engelska sa klart!


Sydney by night

Har tagit en krogrunda i Sydney med min gamle klasskompis Staffan och hans polare Jens. Har averkart si sa dar 4-5 barer och jag har varit duktigt och dragit i mig ett X antal Bacardi Breezer. En Breezer kostar ca 35 spann sa det e nada pisetas. Tankte hoppa in i en buss mot Bondi Beach snart och gora kvallen. Jobbar i Luna Bar imorgon sa det blir nog tryck har jag en kansla av. Kanns skont att jobb e fixat och att pengarna kommer rulla in nasta vecka. Har far man lon varje vecka, sa det ar ingen stor grej direkt som hemma i Sverige. Dar hemma blir alla som tokig nar dom fatt sin lon, och gor av me allt inom en kvart. Gillar detta system mkt battre.

Annars har vi det ratt bra.. jag, Fia och Thomas.. Men lagenhet vore som sagt inte fel liksom lite varme. Men den kommer i helgen har jag hort... yeees!

I've got a job!

Pa mandag ska det provjobbas! Kolla in http://www.jacksonsongeorge.com.au/bars.html

Sthlm - London - Hong Kong - Sydney - Bondi Beach

Så var man äntligen här då, down under som sagt. Resan var helt okej förrutom att det tog si så där 30 h innan man var framme. Och väl framme kändes det som att jag kommit helt fel. Var inte alls bra, mådde skit och ville helst av allt bara härifrån. Vart som en chock med den engelskan som man plötsligt skulle harkla sig fram. Och sen sovandes i överst i en våningssäng gjorde inte saken bättre. Jetlagged i tre dagar innan jag kom på benen, och väl på benen tog man en kabrakfylla som hette duga på en helt galet ställe inne i Sydney. Chinese Laundary som det hette var ett riktigt hett ställe med battlandes Djs och coola människor. Jobb där vore inte helt fel, så det ska jag nog ta och kolla upp. Dagen efter var vi på ännu ett häftigt ställe som hette Cargo, och även där vill jag jobba. Men inget går att ta tag i förrän jag gått RSA kursen, som är en kurs om alkoholhantering här i Australien. Tar en dag att gå den och har man gått den så har man lättare för att få jobb. Vilket man givetvis vill ha lätt för.


Bor ca 30 min utanför Sydney at Bondi Beach på ett hostel som heter Lamrocks. Heelt okej förutom att det är jävligt trångt. Jag och Fia bodde först med 3 från Frankrike. Jenna, Thomas och Jonathan. Helt underbara männsikor. Och jag vart nog lite småkär i Jonathan måste jag erkänna. Som planerna ser ut nu så kommer jag nog spendera min sommar hos honom i Biaritz, Frankrike.. eller vi får se som sagt. Men i söndags drog Jenna och Jonathan vidare mot Malaysia och lämna Thomas kvar hos oss. Och efter det har en tjej ramlat in och ut, och nu bor en kille vi namn Peter här från Irland. Men det finns även en hel del svennar här, och man ser dom på långa vägar. För dom klär sig verkligen sjukt bra i jämfört me alla aussie folk liksom dom flesta andra nationaliteter.


Har även hunnit vara den äkta turisten och kollat in Operahuset och Harbour Bridge, så bilder kommer inom kort!


RSS 2.0