Jag är ett offer

Jag vet att jag kommer bli bränd, så varför tänker jag ens tanken. Men tanken frestar mig konstigt nog. Åter igen.

One week to go

Nu e det nära. Endast 1 vecka kvar till avresa och jag har stressat in i det sista med att hinna skaffa mig en ordentlig resförsäkring, som illa nog inte är klar ännu. Hoppas för all del att alla papper kommer komma idag så jag kan andas ut och betala den. För om den inte är betalad, ja då gäller den inte.

Har precis kollat in surfmodet i Australien och det ska bli en otrolig lättnad att inte behöva tänka så mkt på själva modet. Johan säger att det inte sån stor grej där som här hemma i Sverige, utan man går mest omkring i surfshorts, svala linnen, tunna klänningar och små bikinis. För mer kläder klarar man inte när termometern visar närmare 35-40 plus. Kommer bli som en chock.

Piotr har hjälpt mig hela morgonen med att kolla igenom mitt cv. Jag är tydligen jäkligt duktig på att särskriva. Exempel:

Blåbär

Inte så proffsigt kanske, men jag kan inte hjälpa det. Ser det helt enkelt inte. Han ska komma under dagen och ge mig en hel pärm om cv:ets regler mm. Lite geekigt jag vet, men det är just därför jag gillar han!

Complete

Tänk vad så lite kan göra så mycket. Alla spänningar i kroppen har plötsligt släppts och allt jag känner nu är fjärilarna i magen som bara blir fler och fler för var dag som går.

Har varit hos EJ denna vecka. Hon har gjort mig snygg som vanligt och packat på mig med hårprodukter som ska skydda på solens starka strålar i Oz. Good. Är rädd för att det salta vattnet kommer torka ut mitt hår totalt och göra det helt platt och livlöst. Men nu e det ingen risk. Thanks honeypie.

Vakna precis efter 11 h sömn! Helgen har varit fullkomligt galen. Har jobbat mer än jag borde igen, men så pengakåt som man är nu innan resan e det inte konstigt. Den enda som fick mig att skina igår var Piotr som kom förbi med sina polare mitt i all hysteri. Damn va stilig han var, som alltid å andra sidan. Kavaj, skjorta och en helt ny inhandlad rock från Hugo Boss. Och med hans fantastiska hår så såg han ut som en sexgud, me like. =) Vi hann snacka lite innan vi stängde, och tydligen lutar det åt utgång nästa helg vilket är ett måste.

Ser ut att bli klassreunion i Sydney. Marcus och Staffan från min HR klass kommer ner bara några dagar efter mig. Kommer bli sjukt kul. Skönt att känna att man har några homies omkring sig.


Fjärilar i magen

Så var biljetten bokad! Sista oktober lyfter jag och Fia mot Heathrow Airport i London för att sen byta och flyga mot Hong Kong. Väl i Hong Kong ska det tankas för att sen flygas vidare mot Sydney. Resan tar 27 h. Så om 4 veckor ligger vi mao på beachen och steker. Gött.

Fjärilar i magen
Sydney


Vad är det jag känner?!

Kan det möjligtvis vara träningsvärk? Har jag fått det pga allt slit och släp med mina väskor under gårdagen? Antagligen.

Kan knappt röra mig idag. Snacka om otränad.

Nice to be home

Efter 1 taxi resa och 3 byten mellan tåg och buss är jag nu hemma i Härliga Härjedalen.

Kvällen har spenderats vid matbordet där man har fått mammas delicata mat. Dessutom fick man en liten tårtbit till efterrätt vilket inte var fy skam. Kanske bör tilläggas att efterrätten inte är någon vana, utan att det var för att min kära mamma faktiskt fyller år.  Grattis mamma.

Sen vidare till tripp, trapp och trull där det bjöds på te, negerbollar, skvaller och skratt.

Skönt att vara hemma som sagt.


Kvällens örongodis

Lina skicka precis över Justin Timberlakes nya skiva Futuresex/Lovesounds, and it sounds sweet! Thank U honeypie=)


Smaskens

En pizza ligger nu på sin plats i min mage. Det putar sådär härligt ut nu och jag känner mig mätt, nöjd och glad. Tyckte jag med all rätt förtjäna en fet pizza efter en hård arbetsvecka. Helgen har varit lika sjukt som alltid. Dessutom har vi fått ett helt nytt kassasystem som gett mig lite huvudvärk om och varannat, men som är så mycket smidigare. Nu behöver man inte vänta en kvart på att få ut slipparna från babsmaskinen, utan jag hinner inte ens blinka förren det kommer ut från kassamaskinen. Det var på tiden om jag säger så. Hinner sälja dubbelt så mycket. Gött. Eller kanske inte för mig, utan för min chef.

Idag är den stora packdagen. Går lite segt eftersom jag kom hemrullande i taxi vid 5-6 tiden i morse. Tog en långpromenad på Söder med Piotr efter jobbet och snacka om allt och inget. Han hade varit och svängt sina lurviga utan att ha intagit en enda droppe alkohol under hela kvällen. Imponerande. När ska jag lära mig att man kan ha kul utan alkohol i blodet? Förmodligen aldrig.

Åker med pappa till Sveg på tisdag. Ska lämna det jag inte ska ha med till Australien vilket är lite av varje. Har hittat otroligt mycket skräp och otroligt mycket kläder jag inte använder. Mycket åker i soptunnan redan nu. Men vissa saker har jag bara inte hjärta att slänga..

Det är verkligen på riktigt nu. Jag och Fia kommer åka. Vi har en lägenhet på G 5 min från Bondi Beach i Sydney. Om den inte har gjort det förr så börjar faktiskt resfebern stiga nu..

Veckas bästa: Skedningen lördag morgon
Veckans tips: Ett läppbalsam som ger mjuka, kyssvänliga och lätt rosenrosa läppar. Helt underbart. Testa!
Smaskens


Fia har rätt

"Kan det vara så att sex och "the touch of another person" fungerar som nån slags magisk bekräflese? Att faktumet att någon faktiskt ville ha mig, bad om det och fick det, gör under?"

Mmm, så rätt. Känner mig som en helt ny människa idag. Ny sprudlande energi och ett nytt leende på mina läppar.


Fina ord

"Men du är en stark karaktär Pia, det kan säkert många intyga. Det räcker med att iakta dig för att fångas av din karisma. Men det är först när du pratar som man förstår att det är mer än bara ditt yttre som är stabilt"

Henrik gjorde mig glad idag. Tack.

Galen helg

Jag, Piotr och hans företag var bjudna på relasepartyt för Entourage som ska börja sändas på svt. Med hummerlimo åkte vi genom staden och vi skålade i champagne innan vi anlände till festen på White Room. Jag som för övrigt blir jättepackad på bara champagne, drack ännu mer när vi väl kom till festen. Vilket kanske inte var alltför bra med tanke på att jag inte ätit nånting på hela kvällen. Kvällen sluta i totalfylla och Piotr skicka hem mig i taxi vid 4 tiden. Bra att han insåg, för det gjorde verkligen inte jag. Kanske borde börja dricka oftare för att lära mig hantera alkohol igen?!

För övrigt är det slut dejtat mellan oss. Tråkigt men sant. Kommer inte funka med tanke på att jag drar till Australien den 31 okt och blir borta till april/maj. Ett förhållande på så långt avstånd funkar bara inte. Så nu är vi bara vänner och varken mer eller mindre. Och det känns jätte skönt. Få killar jag beundrar, men jag beundrar verkligen honom. Han är bra, eller snarare bäst. Tänk om det fanns fler av honom.


Galen helg
Jag och Piotr på White Room


RSS 2.0