Vilse i pannkakan

Jag packade min väska, tog tåget och drog mig upp över. Behöver tid för att andas. Tid för att varva ner. Tid för att hitta mig själv igen. Mitt huvud väger ton av allt som snurrar runt just nu. Vad håller jag på med? Vad gör jag här? Vill ha ett nytt jobb, utvecklas, få liv i min hjärna och lära mig nya saker. Fruktansvärt less på denna restaurang värld så det finns inte. Samtidigt denna ständiga väntan på jobbet till sjöss. Jobbet som kommer ta mig världen över, men som dessvärre dyker upp som gubben i lådan vilken sekund och minut som helst. Jag har ångest för att jag tackade nej till det första gången. Hur dum och naiv kan man bli? Men nu när mitt american seamans visa är utfärdat kan jag dra på direkten dom hör av sig. Men har jag tillräckligt med is i magen för det? Jag måste ha det. Jag vill så mycket att det i slutändan bara blir pannkaka av alltihopa. Jag och Micke har hittat tillbaka till varandra igen, om det nu var så att vi tappade bort varandra för ett tag. Allt har varit så sjukt intensivt, att jag på något slags vis tror att bådas känslor coolade av där ett tag. Men vad är det vi känner och vad vill vi egentligen? Jag vet inte. Allt jag vet är att jag vill ha han sådär tätt tätt mot mig varje natt, med hans varma andedräkt och mjuka läppar i nacken, hans armar om mig och våra ben flätade tillsammans. Det räcker här och nu iallafall.


Fuck off and die

känner jag mig idag. Mm. Idag är ingen bra dag. Det känns. Japp, det känns i hela kroppen. Från huvudet till tårna.


image105

Stenåldern

Har jag sagt att jag och min combo har levt som på stenåldern här hemma sista veckan? Well, det bara small till en dag och halva lägenhet blev kolsvart. Så klart, en säkring hade gått. Men när vi skulle ta och byta den lilla rackaren så sitter så klart halva säkringen kvar i hålet. Den hade alltså bränt fast. Underbart. Dit ska man förstås inte vara med fingrarna, för då kanske man blir en säkring själv. Jag kan ju då säga att med min tur så vart det kolsvart i mitt rum, badrummet och köket. Exakt den dagen då jag för en gång lyckats ta mitt arsel till Willys och storhandla. Mm, just det, hela kylskåpet börja rinna av allt vatten. Underbart. Någon mat hemma den här veckan inte varit att tänka på, istället har vi frossat i chips. Mkt bra där. Sen har vi haft stopp i alla avlopp. Japp, alla i badrummet alltså. Har man unnat sig en lite för lång dusch i mörkret så hade man lika gärna kunnat bada på golvet då allt vatten kommit upp där. Ville man enbart bada fötterna så kunda man bara sätta på vattnet i handfatet, vattnet rann ut där nere rakt på fötterna. Både mitt rum och och badrummet e proppat med värmeljus. Har det blivit riktigt kris i mörkret någon gång, så har vi varit så fula och snott en ficklampa från videobutiken. Men nu kom en vaktmästare och föstörde det roliga. Han fixade rubb och stubb här hemma på en kvart. Iofs är ingen gladare än jag.

Det gör ont

Det gör ont som fan. Vad hände egentligen? Jag vaknar av mig själv. Hörde knappt att det ringt och hörde inte sms:et som föll ner i min inkorg. Orolig som aldrig förr ringer jag upp, utan svar. Jag skickar ett sms, utan svar. Hur kan han göra så här? Nu när han börjar kännas som min högra arm lämnar han mig. Och jag vet inte varför? Har det hänt något?

Shit. Jag tror inte jag pallar mer. Drar till Ungern. Hoppas vi hörs snart. Kram

Vad är det han inte pallar? Är det mig han inte pallar? Har han bränt sig på jobbet? Har någon dött? Pleeease speak it out. Jag orkar inte.

Väck mig. Snälla.

Hit me hard

image104
Hit me hard. Hit me right between the eyes.


Rensade plånboken och hittade ett 40 tal kvitton från enbart restauranger, barer och klubbar från denna månad. Dags att börja tänka om.

Pms Deluxe

Jag och Micke var ute på Stureplan i förrgår. Han var dock med sina polare, och jag var med mina, fast ändå på ett och samma ställe. Jag vet att han är ett välkänt ansikte där, med tanke på att han har jobbat på näst intill varje ställe runt omkring Stureplan. Men det jag inte riktigt klarar är att alla tjejer ska vara som flugor runt en sockerbit på honom. Och just i förrgår, så var det en tjej som var extremt mkt efter honom. Gick han ut, gick hon ut, gick han till baren, gjorde hon det. Och då plötsligt vart det svart i mina ögon. Jag ville rent av nita henne, och skulle han ens ha mage att röra henne hade jag gettt honom en fröken höger också. Men nu var det ju inte så att han rörde henne, utan han sms:a mig mest hela tiden och skrev att han ville hem. Men på något konstigt vis ignorera jag det. Vad var det med mig?

Aldrig någonsin har jag känt mig så rädd? Otillräcklig? Osäker? Är det för att jag knappt litar på mig själv som jag inte litar på honom? Antagligen. Efter många obesvarade sms svarar jag till sist och vi åker hem. Jag tinar upp och tvångsmatar han sen med Ben & Jerry,  vi skrattar så vi dör innan vi sen somnar tätt tätt omslingrade. Efter många snoozeningar och ljusstrålar genom gardinerna så blev jag som förbytt igen. Jag ville knappt att han skulle ta i mig. Jag låg på min kudde på min sida av sängen som kändes som andra sidan stan. Jag klev upp efter den 211:e snoozeningen och klädde på mig och undrade om vi inte skulle ta och gå snart. Jag vet inte om han kände min kyla. Han var ovanligt tyst och sprang nästan till jobbet  med mig hack i häl. När vi sen skiljdes åt önskade han mig en trevlig dag som alltid, och la sen puss i pannan på mig. Inatt sov jag hemma. Jag hörde inte av mig. Och inte han heller. Har jag fuckat till det nu? Kanske. Min försvarsmekanism intalar mig att jag inte vill ha honom. Men innerst inne vill jag nog det mest av allt. Jag vill vara den enda. Och jag vill höra det.

Efter en fika med mina kära väninnor kommer vi fram till att jag har pms deluxe. Och om det nu är så att det hänger på mens, så ge mig den nu. Jag orkar knappt med mig själv längre. Jag tror dessvärre på att jag har ett farligt sjukligt beteende som man bör se upp med. Jag har lite att jobba med, och det är mig själv.

Gult är fult

image103

Står och väntar på bussen till Odenplan, när jag ser något väldigt gult på killen framför mig. När jag sen kollar lite närmare har han diskhandskar på sig. Jag undrar nu om jag missat en ny trend?

Trött, tröttare, Pia.

Idag är en sån där jobbigt trött dag. Ont i ben, armar, leder och muskler. Kul att man inte kan ligga på sofflocket och vila sig efter en hård arbetsnatt. Nej, jag har 2 ton tvätt att tvätta. Kul. Skjut mig please.


Bakis och skakis

Igår fråga min maffioso till boss om någon ville gå hem tidigare, och han hann inte mer än säga det förrän jag var ombytt och klar. Men där gick jag hem i regnat och kände hur min vintarm som inte gjort ett ljud ifrån sig på senare tid, plötsligt fick ett akut sjukligt måste ha vin i tarmen begär. Mårten Trotzig fick det bli, liksom ett stort kupat glas rött som var alldeles bedårande gott att det gjorde mig knäsvag. När man sen sitter där i den ljuvliga miljön med skön musik i öronen och fantastisk trevlig personal bakom baren så vill man såklart unna sig en lyxig efterrätt. Hjortronparfait på havreflarn med lyxig hallonsås och färska bär. Behöver jag säga mer? Jag var i himmelen kort och gott. Min sköna kharma smittade av sig och plötsligt fick jag med hela Trotzig på after work. Kan ju då berätta att det var då det började spåra ut. Vin på vin på vin på vin och sen några shots på det. Vansinnigt. Mitt huvud är så tungt idag att jag knappt orkar sitta upp. Hur jag sen lyckades ta mig till Mickes restaurang på Söder och hur vi sen kom hem är för mig en gåta. Jag måste nog ta och hejda mig Reidar nu. Det har blivit lite för mycket av det goda. Om man nu kan kalla det goda.


Hur man gör en höna av en fjäder

Helst ska man heta Pia och helst ska man vara på fel plats vid rätt tillfälle, vilket får en Pia att bli något förvirrad. För lite information på en och samma gång får Pia att måla upp en bild som kanske inte alls stämmer och sen står man plötsligt där med en fet höna under armen. Måste nu erkänna att jag var such a drama queen i förrgår. Men jag verkligen ser och hör allt. Vare sig jag vill eller inte. Kanske har jag rätt, kanske har jag fel. Det jag inte vet mår jag inte dåligt av, men det är just det jag tror mig veta som jag mår dåligt av. Men förmodligen har jag fel, helt fel. Jag vill bara inte bli av med något som känns så otroligt bra. Men den som lever får se.
.

Modell för en dag

Svullen, tjock och öm. Så kan min hals beskrivas. Stegade in hos min husdoktor vid Hötorget när jag hör någon utbrista "Åh vilken söt tjej, henne ska vi ha med!". Jaha vad nu, jo dom ville ha mig som modell för deras nya hemsida. Så där fick jag sitta och le med min pain i vänterummet liksom ta bilder när jag gjorde massa olika blodprover. Mm, lite kul var det allt. Hur som helst så visade mina blodprover på att jag varken har infektion eller streptokocker i halsen vilket är väldigt skumt då det ser ut som att jag har en stooor ihålig och bubblig valnöt på ena sidan av halsen. När hon sen börja klämma och känna på min hals så gjorde det mest ont där själva struman sitter. Good sake. Säg inte att det håller på att balla ur nu. Jag blir så himla nervös. Med tanke på att jag haft hjärtklappning senaste tiden så måste det vara den. Men ingenting är säkert, blodproverna till detta kommer nästa vecka. Så please håll en tumme eller två.


1+1=2

Nu är det så här att jag faktiskt inte är helt jävla blond. Jag är trots allt en riktigt smart brunett med kapaciteter som kan jämföras med Ture Sventon. Plötsligt fick jag fram varför min lur var så tyst igår kväll. I själva verkat har jag absolut ingen aning om vad som hände eller vad som gjordes, men 1+1 blir ju trots allt 2. Jag visste det. 

Off off off off

Idag är ingen vanlig dag för det e Pias lediga dag, hurra hurra hurra!

Fattar inte hur jag står ut med att bara vara ledig en enda dag i veckan. När jag väl tänker på det, det är då det känns tungt, men annars bekymmrar det mig inte så värst mycket. Jag får ledigt när jag vill ha ledig och sen är det inget mer med det.

Snart blir det en shopping runda med Hanna. Jag är i stort behov av nya underkläder då dom går åt fortare än kvickt nu när man för jämnan sover på bortaplan, smink, liksom en supersnygg kofta från Odd Molly som jag såg en tjej ha på sig på tunnelbanan. Måste ha, måste ha. Ikväll ser det ut att kunna frossas i asiatisk mat med min vän Helena. Sen får vi se vad som händer, men jag är sugen på att få lite alkohol i blodet.

Måndag

En ny dag, en ny vecka. Idag ska jag hämta ut mina biljetter till Lissabon. Än så länge har jag faktiskt inte bestämt mig om jag vill åka dit och jobba. Men min såkallde (förmodligen blivande) chef i Lissabon har bjudit ner mig 5 dagar för att kolla läget och om jag verkligen vill ha jobbet, vilket passar mig som inte haft någon semester i sommar perfekt. På 5 dagar ska jag hinna utforska Lissabon som stad, träffa alla som jobbar på resturangen, kolla in mitt nya boende (om det blir så att jag flyttar ner), shopping mm. Ska bli riktigt spännande. Lite fjärilar i magen har jag nog. Jag borde vara high over heels över detta, men konstigt nog är jag det av andra anledningar. Jag är kanske förälskad?! Ja kanske.


Vad nu.. ?

image102

Jag och Micke höll på att dö av skratt när vi var på väg hem till Söder och möttes av denna syn utanför McDonalds Slussen inatt. Har dom börjat med en ny kampanj aka hash burgare?! Vi gick raka vägen in och bad om att få beställa exakt det som dessa herrar ätit.


Brukar du gå hit ofta?

Igår hade Lina bokat bord på Norra Brunn och med fyrklöver i fickan fick vi såklart bordet närmast scenen. Lina, Hanna, Dori,Crille och jag var var där för att avnjuta en god bit mat, ta några sköna glas vin och lyssna på Magnus Bertnér in action. Han är bara för skön. Killen har så många rätt. Sitter inte en skruv lös någonstans på han, eller gör d det?!

Kvällen fortsatte sen på Söder där vi mötte upp Freddan. Hur vi sen hamna på ett ställe med uppstoppade älgar på väggarna och karaoke på varenda tv-apparat är för mig en gåta. Var vi på after ski eller var på en finlandsfärja?! Jag säger som mina vänner, det var smuuuuutsigt! Efter två drinkar fick vi nog och begav oss till Kvarnen. Jag vet inte om det var där alkoholen tog ut sin rätt med min kommentar "Det känns som att jag är i ett akvarium", till Hanna. En sekund senare står en kille och knackar på min axel, "Brukar du gå hit ofta?", på den värsta piteå dialekt jag någonsin hört. Är det inte jobbigt att hamna i dessa situationer? Det är så uppenbart, killen, med sitt säkert 7:e röda glas vin i handen, har äntligen fått mod till sig att ta kontakt och möter fulla mig som totalt är ointresserad. Stackarn. Den blonda tjejen bakom mig verkade desto mer intresserad och hoppade sen fram till han. Kanske fick dom till det. Hoppas. Så från ingenstans ser jag plötsligt en lång, blond kille med det största smajlet jag någosin sett som utbrister, "nämen Heeeeej!" Där stod han, som sänt från ovan, min.. min.. ja min vad? Jag vet inte. På två dagar har vi varken hörts eller setts då hans telefon e spårlöst försvunnen, men här stod han nu. Tillgänglig på alla sätt och vis. Och bara min. Om så för en kväll.

Recruiting Center: You matched new jobs

Ett mail ramla precis in i min inbox. "Based on the career profile you provided us, you might be interested in the following job.."  Ett jobb som servitris på en lyxkryssare som främst går i Karibbien nu när vintrarna börjar bli som kallast här hemma. Ändlösa sandstränder, turkosskimrande hav. Ljumma vindar i palmträdens kronor och det rofyllda ljudet av vågor som sakta slår in mot sandstränderna. Kan det finnas en bättre plats? Svårt att tro. Tydligen skriver man ett kontrakt på 6 månader, varav jag kommer tjäna näst intill 60 000 per månad. Vad blir det.. ca 360 000 på 6 månader. Låter helt sjukt, jag vet. Men tänk då på att man jobbar 6 månader nonstop. Man är ju som sagt tillgänglig för jobb vilken tid på dygnet som helst eftersom man är fast. Fast på båten. Goosh. Vill jag verkligen det här, vill jag det?

With Celebrity Cruises you will find working aboard one of our ships
a fabulous experience. You'll have the opportunity to meet your
professional and personal goals while meeting many people from all
over the world and visiting amazing destinations.  At Celebrity
Cruises, we pride ourselves on providing exceptional service.  This
means that we expect only the very best from our employees and rely
on them to deliver an unforgettable vacation for our guests. When you
join Celebrity Cruises, you join an extraordinary group of employees
who are committed to providing the utmost in service, this is our
hallmark

Raka vägen hem

Eller nästan iallafall. Igår fick jag sluta, hör och häpna, alldeles för tidigt, så jag bytte snabbt om och flyttade mitt arsel till Meduza för lite hårdrock med min stammis Danne. Efter 2 cider var ögonen fulla med grus så jag satte mig i en taxi raka vägen hem. En god natts sömn i min egen säng var verkligen efterlängtat om jag säger så. Men här vaknar jag nu, med nackspärr och tristess att inte ha någon att pilla på.

Bra eller anus?

Jag har inte sovit i min säng på 4-5 dagar och knappt varit hemma överhuvudtaget. Jag tillbringar numera mina nätter på Söders höjder och dessutom med en man runt halsen. Dessa 4 som jag var betuttade i har numera raderats till en enda. Och jag vet inte om det är bra eller anus? Varje dag får jag höra hur fantastiskt bra jag är, att han vill umgås och tänker på mig mest hela tiden.. Och det absolut bästa är när vi skiljs åt och han ger mig en puss på munnen och pannan önskar mig en underbar dag. Men jag har svårt, svårt att ta till mig allt bra han säger. Han är en stekig bartender och det säger väl allt, eller? Jag kanske dömmer för fort nu, men jag har ju mina aningar.. jag sätter upp en mur som försök till att rädda mig själv för att sen inte bli sårad om det nu skulle gå åt pipsvängen. Typiskt mig. Jag ska nog inte tänka så mycket. Det blir som det blir, vare sig man vill eller inte.

Pia goes teenanger

Jag är 13 år igen. Jag är riktigt betuttad i två, om inte tre eller fyra killar samtidigt. Är det normalt?

God morgon

Uppe med tuppen. Hade tid hos läkaren nu på morgonen, men gammal som man börjar bli hade jag glömt bort den exakta tiden jag skulle vara där så jag missade tiden precis. Fick en ny tid om två veckor, så nu har jag kluttrat ner den i almnackan för att inte glömma. Nånting speciellt med att vara upp såhär tidigt. Egentligen är det väl inte så tidigt, men för min del är det verkligen det. Känns som att jag idag kommer ha kontroll på hela dagen och kommer hinna med exakt allt det som jag aldrig annars brukar hinna med. Bara att sitta här på Sandys vid Odenplan och dricka färskpressad juice och äta en kalkon och spenat submarine är underbart. Det kommer bli en bra dag det här. Jag känner det. Ikväll kommer det dock bli rena cirkusen då Gröna Lunds personal på 300 pers kommer och ska ha sin avslutningsfest hos oss. Och ja, temat är cirkus.

image101

Copycat

Härmed copycatar jag min kära Hankis bilder från våran flummigt roliga utekväll i fredags. Det blev en riktig trevlig kväll där jag stötte på nära och kära från alla håll och kanter med lagomt mycket alkohol i mina blodådror. Hur som helst så måste vi göra om det snarast alla sköna folks som var inblandade. Gå ut alltså. Jag fick mersmak!

PS. Jag har fått smeknamnet Pippi av mina vänner. Och jag undrar, vart kommer det egentligen ifrån?! DS.


image99

                                                                          Hanki och Pippi hemma hos Egon

image100

                                                
Hanki, Pippi och Nypan på Solidaritet

RSS 2.0